Ota yhteyttä

Yritys

"Parannamme teollisen tuotannon kilpailukykyä, turvallisuutta ja työn mielekkyyttä rohkeiden teknologisten ratkaisujen avulla."

Yllä näkyy kaikkea toimintaamme ohjaava perusajatus eli syy sille,
miksi JTA Connection on olemassa.

Kaiken toimintamme pyhä ydin on kuitenkin oma henkilöstömme. Pidämme tärkeänä, että henkilöstömme on koulutettua ja hyvinvoivaa. Kulttuurimme on avointa ja osallistavaa, jossa huipputuloksia saavutetaan yhdessä tekemällä. Yhteisössämme vallitsee halu kehittää omaa osaamista ja koko yhtiötä. Henkilöstömme joustavalla asiakaspalvelulla ja oikealla asenteella sekä innovatiivisilla ratkaisuilla varmistamme hyvän asiakaskokemuksen jokaisessa tilanteessa.

Arvot

Arvomme kiteytyvät sanoihin USKALLA, ARVOSTA, ONNISTU

Uskalla

Uskalla haastaa, kehittää ja yrittää

Arvosta

Arvosta työtäsi, työkavereitasi ja asiakastasi

Onnistu

Näin onnistut

JTA Connection
– mistä tähän on tultu?

Vuonna 2019 JTA Connection juhlii 20-vuotista taivaltaan. Ammattitaito, ennakkoluulottomuus ja halu tehdä asioita uudella tavalla ovat kantaneet firmaa tähän päivään asti, mutta mistä kaikki alkoi?

JTA Connection näki päivänvalon tammikuussa 1999. Matka alkoi toiminimellä Johtotyö Ahonen, perustajansa Timo Ahosen mukaan. Toiminta starttasi punaisen Ford Transitin, työkalupakin ja Timon vankkumattoman päättäväisyyden voimin.

Alusta asti töitä on tehty isoille ja tunnetuille toimijoille. JTA:n peruskivi on muurattu asentamalla ja sähköistämällä muun muassa lasikoneita Tamglassille ja nostolaitteita Bronto Skyliftille - niin kotimaassa kuin maailmalla. Kansainvälisyys onkin aina ollut merkittävä osa toiminta-ajatusta. Jo ensimmäisen toimintavuoden aikana Johtotyö Ahonen reissasi asennustöissä niin Euroopan kuin Afrikan mantereilla. Kulttuurierot värittivät arkea: esimerkiksi Nigeriassa ulkona liikuttiin pääasiassa heimopäällikön kanssa tai poliisisaattueessa.

Ensimmäiset omat toimitilat hankittiin vuonna 2000, Tampereen Ruskosta. Tilaa oli vain toistasataa neliötä, mutta jo tuon katon alla palveluvalikoimaan otettiin kokoonpanourakat. Vuonna 2001 Timo Ahonen palkkasi yritykseen ensimmäisen työntekijän – joka muuten on edelleen mukana asennusporukassa. 2002 yrityksen nimi muuttui JTA Connectioniksi ja yritysmuoto osakeyhtiöksi. Firman nuppiluku ja nuppineulojen määrä maailmankartassa kasvoivat tasaista tahtia.

Vuonna 2004 hankittiin isommat toimitilat, joissa oli ihan oikea toimisto ja tilava verstas vaativia kokoonpanoja varten. Yritykseen palkattiin ensimmäinen sihteeri, ja imu JTA:n leipiin oli niin kovaa, että väkeä saatiin joukkoon Pohjanmaata myöten. Vuonna 2006 JTA Connection teki ensimmäisen oman tuotteensa ja rikkoi miljoonan rajan liikevaihdossa. JTA:n ehdottomia valtteja jo tuolloin oli osaava ammattijoukko, joka oli valmis reissaamaan hetkeäkään empimättä mantereelta toiselle – mitä alkeellisimmille työmaille.

Orgaanisen kasvun lisäksi vahvuutta on uskallettu hakea myös yritysostoilla. Vuonna 2011 tehtiin liiketoimintakauppa suunnittelutoimisto Elemeka Oy:stä ja suunnittelupuoli sai vahvan pohjan. Liikevaihto vuonna 2011 oli 3,8 miljoonaa ja seuravana vuonna jo 7,3 miljoonaa.

Vuonna 2013 oli aika siirtyä nykyiseen sijaintiin, Tampereen (ja koko Suomen) robottikeskittymään eli Tuotekadulle Lahdesjärvelle. Hallitilaa saatiin 1600 neliötä. Vuosi oli omalla tavalla merkittävä merkkipaalu myös henkilöstölle, sillä vuonna 2013 yrittäjä Ahonen teki viimeisen ulkomaan asennuskeikkansa ja jäi kokonaan toimistohommiin.

Yrityksen hallitukseen hankittiin ulkopuolista osaamista vuonna 2016. Nykyinen hallituksen puheenjohtaja Olli Välimäki nousi laivaan. Suunta tulevaisuudelle oli selkeä ja kirkkaasti mielessä. 2017 uusi JTA näki päivänvalon: liiketoiminta jaettiin tuotantoon sekä robottiratkaisuihin keskittyneeseen Solutionsiin ja asennuksiin sekä resursointiin keskittyneeseen Expert Serviceen. Liiketoimintojen vetäjiksi valjastettiin Jere Mattjus ja Mats Kronholm. Sähkö-automaatioasennusten parissa kovan maineen kasvattanut JTA Connection tähtäsi teollisuusautomaation ja robotiikan täyden palvelun ratkaisutoimittajaksi.

Heti vuonna 2018 oli seuraavan ison käänteen aika, kun kasvua ja robottiosaamisen kehittymistä vauhditettiin ostamalla alalla kasvava tekijä Sasbotics. Vauhti on ollut kova, eikä hiljenemistä näy. Asennettujen robottisolujen määrä kasvaa jatkuvasti, ja Tuotekadun tontilla on aloitettu rakennustyöt mittavaa laajennusta varten. Takana on nyt 20 vuotta mutta edessä mittaamaton määrä tulevia!